Annons

”Var tredje svensk kan tänka sig att dejta på nätet”

Karin Boo har den något ansvarstyngda titeln ”kärlekscoach” på dejtingsajten E-kontakt där Johan Petersson och Karin Karlsson träffades.
Borås • Publicerad 14 februari 2011
Foto: 

Vad exakt gör egentligen en kärlekscoach?

– Varje dag pratar jag med medlemmar som lyckats hitta kärleken genom oss. Jag frågar hur man gjorde, hur man träffades, hur man lade upp sin profil. Helt enkelt vad som funkar på nätet. Sedan för jag vidare den informationen till andra medlemmar.

Annons

Antar att du har ganska roligt på jobbet.

– Haha, absolut! Jag går hem lycklig varje dag. Det är mycket positiv respons och lyckliga människor. Kul att se att det funkar. Vad som är också är roligt är att det är sådan spridning bland medlemmarna. De yngsta är 18 år, men häromdagen pratade jag med en 81-årig man som söker sällskap.

Att träffas på nätet blir allt mer vanligt. Märker ni det på sajten?

– Definitivt. Vi gjorde en Sifo-undersökning i november som visade sig att var tredje svensk kan tänka sig att dejta på nätet. Samma siffra för tio år sedan var bara sju procent. Det var liksom inte lika accepterat förr. Nu är det inget konstigt överhuvudtaget?

Victor Fridén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons