Annons

Vägvalet ger inte upp – trots tillbakagång

Kommunfullmäktigevalet blev en tillbakagång för Vägvalet.
Borås • Publicerad 20 september 2010

Preliminära siffror pekade att röstandelen snudd på halverats. Men än har partiet inte gett upp hoppet om att behålla sina tre mandat i kommunfullmäktige.

Beslutet om att Vägvalet även skulle ställa upp i årets val togs för två år sedan.

Annons

– Vi kände att vår röst behövs i Borås, säger Harald Finlöf, Vägvalet.

– Därefter har vi kämpat hårt, och har nu kommit i mål när boråsarna får säga sitt, säger Kerstin Koivisto, kommunfullmäktigeledamot under den gångna mandatperioden.

Vid valet 2006 halverades Vägvalets mandat i kommunfullmäktige från 6 till 3.

När nästan alla valdistrikt i Borås räknats samman i går kväll pekade siffrorna på att Vägvalet än en gång närmast halverats, från 4,26 procent till 2,4 procent.

– Det är klart att det känns tråkigt när man tappar, säger Kerstin Koivisto.

Men trots den sammanlagda nedgången hade Vägvalet i går kväll inte gett upp hoppet om att få behålla sina tre platser i fullmäktige.

– Om man bara tittar på procentsiffrorna ser det så klart dystert ut. Men Vägvalet är väldigt starka i några särskilda kommunvalkretsar, och som reglerna ser ut kan detta innebära att vi trots allt behåller våra mandat, säger Kerstin Koivisto.

Vad kan tillbakagången bero på?

– Det är svårt att säga. Jag tycker att vi har gjort en bra valrörelse. Men Sverigedmokraterna har ju gått starkt framåt och en teori skulle kunna vara att vi haft en del väljare som velat ha ett alternativ till de etablerade partierna, och som nu övergett oss för SD, säger Kerstin Koivisto.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons