Annons

Vägarbete stör trafiken

Nästa vecka blir det stökigt värre vid södra infarten till Borås.
Borås • Publicerad 13 maj 2014

Beläggningsarbeten kommer att innebära stora störningar, i synnerhet vid rusningstrafik morgon och kväll.

Infarterna till Borås är känsliga för störningar i trafiken, i synnerhet de norra och södra infarterna. Nästa vecka drar trafikverket igång beläggningsarbeten mellan Hedvigsborg och Kråkered. Arbetet med att lägga ny asfalt kommer att pågå i cirka två veckor. Skyltar utmed vägen varnar för begränsad framkomlighet och trafikanter uppmanas att ”om möjligt välja annan väg”.

Annons

Frågan är bara vilken annan väg som avses.

– Det beror ju lite på var man bor, men ska man åt Kinnahållet så finns det ju inte så mycket att välja på. Bor man däremot så att man kan välja en annan väg så underlättar ju det naturligtvis om man gör det, säger Maria Persson, projektledare på Trafikverket.

Södra infarten är dessutom extra känslig för störningar just nu på grund av ökad trafikmängd till följd av brobygget i Rydboholm. All trafik som normalt går på väg 1610 från Viskafors och Svaneholm, via Göta och in mot centrala Borås, är nu och ett knappt år framöver hänvisad till riksväg 41 in mot Borås.

Som om inte det vore nog pågår dessutom arbetet med den nya länken mellan Viared och Kråkered. Ett bygge som tidvis innebär störningar för trafiken som kommer söder ifrån.

När arbetet mellan Hedvigsborg och Kråkered är klart flyttas maskinerna österut. Under veckorna 22, 23 och 24 kommer det att läggas ny asfalt på riksväg 27 mellan Kråkered och Aplared, även där kommer det att bli en del störningar i trafiken.

Håkan Rosenqvist
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons