Annons

Vädret bestämmer när rondellen vid Åhaga kan förbättras

Tidigast om ett par veckor kan den håliga vägbanan på Söderleden vid Åhagarondellen asfalteras.
Borås • Publicerad 27 februari 2008
Söndrigt och gropigt kring Åhagarondellen i väntan på att asfaltsverket ska öppna för säsongen.
Söndrigt och gropigt kring Åhagarondellen i väntan på att asfaltsverket ska öppna för säsongen.Foto: Tomas Karlsson

Men blir det kallare kan det dröja ännu längre. Trafikanterna som passerar rondellen har fört en milt sagt knölig tillvaro under vintern.

En kvinna fick ett hjul förstört på sin bil sedan hon kört ner i ett djupt hål i vägbanan strax norr om rondellen. Bilisten anmälde det hela till kommunen och har begärt ersättning för skadorna. Ett par dagar efter händelsen lagades hålet med asfalt.

Annons

En orsak till den gropiga och söndriga vägbanan är att man i samband med rondellbygget tvingades fräsa bort slitlagret på vägbanan för att anpassa vägprofilen så att vattnet kunde rinna av i rätt riktning.

Sedan tog dubbdäck och tung trafik sin tribut.

– Men vi har det under uppsikt, säger Rolf Kesola på servicekontoret som bygger rondellen.

Det asfaltsverk som kommunen anlitar, NCC:s på Ramnaslätt, har vinterstängt. Och nu avvaktar man att det ska öppna. Enligt Rolf Kesola kan det dra igång igen redan till påsken.

Och så snart det är igång kan man börja asfalteringen. Men under förutsättning att vädret tillåter det.

– Då ska hela sträckan som frästs få slitbeläggning, säger Rolf Kesola.

Efter asfalteringen kan man ta itu med det andra problemet att det saknas vägmarkeringar vilket orsakar en hel del förvirring, speciellt när det är mörkt.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons