Annons

V i Borås: "Kan bli bekymmersamt att regera"

Med SD starkt framåt kan det bli knepigt för en röd-grön majoritet i Borås. Det konstaterar Ida Legnemark (V), förstanamn på riksdagslistan och ett på kommunvalslistan.
Borås • Publicerad 14 september 2014
Foto: Valdemar Lönnroth

Enligt SVT:s första vallokalsundersökning skulle V öka med en procent på riksplanet sedan förra valet, då man 5,6 procent av rösterna. Vid denna tidnings pressläggning fanns inga säkra siffror varken för riket och än mindre för kommunvalet. Men helt klart stod det att SD kan bli en faktor.

– Det är positivt att att vi kan öka med en procent i riket, men är lite försiktiga att ta ut något kring detta. Det såg vi i Europaparlementsvalet att dessa undersökningar inte visade rätt.

Annons

Står sig det resultatet kommer V inte att kunna få någon riksdagsplats. Ida Legnemark konstaterar att SD underskattas i dessa undersökningar. Och det kan leda till bekymmer för ett eventuellt rödgrönt styre i Borås.

– Ja, med en framgång för SD, vilket det just nu ser ut som i detta mycket tidiga läge, kan det bli svårt att styra.

– För oss är det dock svårt att fortsätta som förra mandatperioden, när det gäller valfrihetsfrågorna. Vi får väl se hur det blir och vad eventuella förhandlingar leder till.

Marjan Garmroudi (V), kandidat till regionen, var starkt bekymrad över SD:s framgång.

– Det är hemskt att det ser ut så. Trots allt som skrivits om partiet så attraherar partiet väljare utan att göra ett egentligen göra något vidare politiskt arbete lokalt.

– Men vi glädjer oss åt att vi ser att många ungdomar röstar på oss. Det ser bra ut för de kommande generationerna.

Valdemar Lönnroth
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons