Annons

Utsatt för sabotage - igen

Skulpturen Mate Hunting i Stadsparken har blivit utsatt för sabotage - igen.
Borås • Publicerad 4 december 2008
Skulpturen Mate Hunting.
Skulpturen Mate Hunting.Foto: Lars-Åke green

Kaninen har vid ett flertal tillfällen fått sina ögon krossade. I ögonen finns ett urverk som gör att pupillerna rör sig i takt med klockan.

– Jag vet inte om de är ute efter urverket eller bara tycker de är kul att krossa glasen, säger Hasse Persson, chef för konstmuseet.

Annons

Nu hoppas han att det ska bli ett slut på sabotagen, en gång för alla.

– Det ser bedrövligt ut. Nu ska vi hitta ett glas som inte går att krossa, säger Hasse Persson.

Det är oklart när kaninen blir hel igen, men Hasse Persson är hoppfull.

– Så fort det är löst tekniskt kommer ögonen tillbaka. Det blir innan julhelgen i alla fall, säger han.

– Visst är det märkligt med det offentliga. Skulpturen Mate Hunting/Partnerspaning är er gemensamma skulptur, inköpt för era gemensamma slantar. Tänk att det vi har tillsammans möter så mycket mindre respekt än det privatägda? Jag har aldrig sett en dyr bil eller en flott privat villa bli graffitti-bombad, däremot sker det dagligen på kommunens bussar och allmännyttans hyreshus! Vad säger det?, skriver Marianne Lindberg De Geer, vekrets skapare.

Den gröna kaninen som står i stadsparken är skapad av konstnären, dramatiker och debattören Marianne Lindberg De Geer(2008).

Inspirationen till Mate Hunting fick hon från berättelsen Alice i underlandet.

Kristin Holmström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons