Annons

Ungdomstjänst för nål i stolsdyna

En misshandel i form av ett klassiskt pojkstreck får nu en rättslig följd.
Borås • Publicerad 5 oktober 2010

En numera 18-årig pojke döms till 30 timmars ungdomstjänst för att ha placerat en nål i en stolsdyna på skolan där han gick förra hösten. En kvinnlig elev satte sig på stolen och fick den 5,5 centimeter långa nålen rakt in i området mellan skinkan och låret. För att få ut nålen fick flickans mamma köra henne till vårdcentralen där den avlägsnades under smärtor.

Pojken har erkänt att det var han som placerade nålen på stolen som stod i datasalen, men att hans uppsåt inte var att skada någon. Orsaken till att nålen blev kvar är att han och hans kompisar hade bråttom till bussen, påstår han.

Annons

Tingsrätten tror dock inte på förklaringen. På en övervakningsfilm ses han ägna "betydande tid" åt att placera nålen och skjuta in stolen. Att han då inte skulle ha insett att någon kunde sätta sig och skadas är högst osannolikt anser rätten.

18-åringen ska också betala skadestånd till flickan för sveda och värk samt kränkning med sammanlagt 6500 kronor.

Victoria Ramalho
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons