Annons

Ungdomar kan få ta hand om skrotbilar

Starta en verksamhet som går ut på, att ungdomar får ta hand om och återvinna uttjänta bilvrak och skrot­bilar som står och skräpar lite varstans på parkeringsplatser och gator i staden.
Borås • Publicerad 15 augusti 2008

Borås Förslaget förs fram av Lennart Andreasson (v) i en motion till kommunfullmäktige. Förebilden har han hämtat från Svenljunga där man låter en grupp ungdomar arbeta med att samla in bilvrak, som på ett miljövänligt och sakkunnigt sätt demonteras för att sedan gå till återvinning.

Att införa ett sådant system i Borås skulle, menar Andreasson, ge både sysselsättning, återvinning av material samt försköna miljön.

Annons

Ökad trivsel

Genom att få bort bilvraken från bostadsområden och annan bebyggelse skulle både trivseln och trygghetskänslan öka hos de kringboende. Ett bilvrak är ingen prydnad någonstans, vare sig det står i bebyggt område eller ute i naturen, påpekar Andreasson.

– Verksamheten kan vara lämplig för de ungdomar som idag går arbetslösa och har svårt att få fotfäste på den ordinarie arbetsmarknaden, skriver han bland annat.

Eva-Christina Wiel-Hagberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons