Annons

Tvister i Simonsland ska lösas av jurist

Kommunen har tagit hjälp av jurist för att lösa tvistefrågor med fastighetsägaren i Simonsland. ” Vi kämpar som tusan för det här”, säger projektledaren Jan-Olof Edman.
Borås • Publicerad 6 maj 2013
Utformning och detaljer i Textilmuseets lokaler har blivit en tvistefråga mellan Kanico och kommunen, som tolkar avtalet på olika sätt.
Utformning och detaljer i Textilmuseets lokaler har blivit en tvistefråga mellan Kanico och kommunen, som tolkar avtalet på olika sätt.Foto: Lars-Åke Green
Foto: 

De flesta meningsskiljaktigheter gäller Textilmuseets lokaler, bland annat för låg takhöjd i centralförrådet, akustikproblem i en hörsal, inventarier i ett kök och installation av belysning och ventilation.

Dessutom finns ett antal tvistefrågor kring lokaler som andra verksamheter ska in i. Frågan är vem som ska betala för att åtgärda konstruktionerna så att de kommunala hyresgästerna blir nöjda – kommunen eller fastighetsägaren Kanico AB.

Annons

– Vi tolkar avtalet olika. Vår inställning är att kommunen inte ska behöva betala, säger Jan-Olof Edman.

Läs mer i dagens tidning eller i e-BT här.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons