Annons

Tvingades in i bil och våldtogs - polisen befarar hot mot offret

En 20-årig man misstänks för att ha våldtagit en ung kvinna i Borås som tvingades med i en bil.
Borås • Publicerad 12 november 2009

Han är bror till en ledande person i ett ökänt kriminellt gäng och polisen fruktar att offer och vittnen ska utsättas för hot.

Utredningen omges av sträng sekretess.

Annons

20-åringen anhölls inledningsvis för våldtäkt, människorov och grov misshandel. En kompis till honom har också suttit anhållen, som misstänkt för medhjälp till våldtäkt.

Sent i går hade åklagare inte bestämt om de skulle släppas eller begäras häktade, för våldtäkt eller andra brott.

20-åringen, vars bror tillhör ledarskiktet i ett ökänt gäng, har tidigare dömts för att han utnyttjade gängets emblem då en polis i Borås hotades.

– Jag vet var du bor och vilket dagis dina barn går på, sa mannen och visade emblemet.

Händelsen som nu utreds inträffade i Borås under helgen. Kvinnan, en ung tjej, ska nattetid ha tvingats in i bilen och sedan blivit våldtagen. Hon kan också ha blivit misshandlad.

20-åringen och hans kamrat hämtades senare in till polisförhör och båda anhölls.

Enligt uppgifter inom polisen tillhör 20-åringens äldre bror ledarskiktet och kärnan i det kriminella gänget. Därför befarar man att både offret och andra kan bli hotade eller utsatta för påtryckningar.

Det skulle kunna leda till att hon tar tillbaka sin anmälan eller att vittnen inte vågar berätta.

– Jag vill inte gå in närmare på denna utredning, säger Göran Arvidsson vid länskriminalen i Borås.

När 20-åringen fälldes för hotet mot en polis, ansåg rätten att det både var en hämnd och ett förtäckt hot mot polismannen och hans familj.

Annons

Tidigare är han även dömd för övergrepp i rättssak och misshandel. Han har också varit misstänkt i en annan förundersökning, som körde fast då ingen ville berätta.

I en färsk personutredning beskriver 20-åringen sig själv som en ganska vanlig kille, utan problem med alkohol, narkotika eller annat.

Men han beklagar sig över poliser:

– Det är mitt enda större problem. Dom trakasserar mig och det är jobbigt, berättar han för utredaren.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons