Annons

Två ungdomar misstänkta för anlagda bränder på Hässleholmen

Två unga boråsare har anhållits som misstänkta för ett par av den senaste tidens anlagda bränder på Hässleholmen.
Borås • Publicerad 26 maj 2008

Två unga boråsare satt i går anhållna som misstänkta för ett par av den senaste tidens anlagda bränder på Hässleholmen.

– Dom är oskyldiga, säger en av deras kompisar.

Annons

Den ene är 18 och den andre 16 år. Brottsmisstanken mot båda är mordbrand.

Killarna har förhörts om en däcksbrand på natten mot söndag och om ett par förrådsbränder sent en kväll för drygt en vecka sedan. Allt hände på Våglängdsgatan.

Den yngre anhölls på måndagen och den andre under helgen. Polisen ville i går inte uppge om de även misstänks för andra bränder eller om man fått tag i andra misstänkta.

– Utredningen är i ett känsligt läge och jag kan inte säga något nu, förklarar Sture Thorstensson, biträdande utredningschef vid Boråspolisen.

Starka reaktioner

Uppgifterna om två anhållna väckte starka reaktioner på Hässleholmen. Vissa var lättade. Andra ansåg att fel personer tagits:

– Vi var väl tio killar som spelade fotboll när det kom rök från förrådet. Vi gick dit och öppnade och då brann det för fullt. Vi kunde inte släcka men tog ut gasflaskor som fanns där och ringde brandkåren, säger en kompis till den anhållna:

– Sen varnade vi folk som bodde där och en av killarna som anhållits bar själv ut två små barn.

När polisen kom till platsen fanns gänget kvar och killarna fotograferades.

Hässleholmen har den senaste tiden drabbats av flera anlagda bränder, bland annat i parkerade bilar och återvinningsstationer. Fyra söndagar i rad sattes parkerade bilar i brand.

Annons

Inga naturliga förklaringar

Redan från början stod det klart att bränderna var anlagda eftersom det inte fanns naturliga förklaringar.

18-åringen som anhållits är välkänd av polisen. Han dömdes nyligen till skyddstillsyn och 40 timmars samhällstjänst för misshandel, hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd, med mera.

Även tidigare har han dömts för brott, bland annat misshandel och övergrepp i rättssak.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons