Annons

Två bränder inom en timme på Hässleholmen

Polisen har satt in extra resurser på Hässleholmen i kväll efter att räddningstjänsten fått rycka ut till två misstänkt anlagda bränder på kort tid.
Borås • Publicerad 18 maj 2013

Det första larmet kom vid 17-tiden, då en barnvagn brann i en trappuppgång på Våglängdsgatan. Räddningstjänsten kunde snabbt släcka elden, men trappuppgången rökfylldes och två oroliga hyresgäster plockades ner från andra våningen med hjälp av en stegbil.

– Folk skrek från lägenheterna, några stod utanför och filmade och några satt och fikade. Ingen verkade direkt försöka att hjälpa till. Det känns läskigt då man inte vet hur snabbt det sprider sig och röken tränger in i lägenheten, berättar en person som befann sig i en av lägenheterna.

Annons

Bara några minuter senare kom nästa larm, en brand i ett soprum på Marklandsgatan. Även den gången kunde räddningstjänsten snabbt få elden under kontroll.

Polisen betecknar branden på Våglängdsgatan som mordbrand och soprumsbranden som skadegörelse.

Ingen person är hittills misstänkt för någon av bränderna.

Joakim Jacobzon
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons