Annons

Två åtalade för vapenstöld i Borås

Två boråsare, 22 och 24 år gamla, har åtalats efter ett inbrott där vapen och värdesaker för hundratusentals kronor försvann.
Borås • Publicerad 8 juni 2010

Det var i början av april som ett vapenskåp stals vid ett villainbrott i Sjömarken. I vapenskåpet fanns det fem gevär, gps, smycken och armbandsur för åtminstone 270 000 kronor.

22-åringen är misstänks ha deltagit i inbrottet tillsammans med en eller flera personer som polisen inte har lyckats identifiera, medan 24-åringen ska ha tagit emot bytet på en annan plats en stund senare.

Annons

22-åringen åtalas därför för grov stöld och grovt vapenbrott, samtidigt som 24-åringen åtalas för grovt häleri och grovt vapenbrott.

24-åringen står även åtalad för brott mot lagen om explosiva och brandfarliga varor sedan polisen påträffat en elsprängpatron i hans ägo.

Även 22_åringen har fler anklagelser att svara för: han misstänks även för två fall av ringa narkotikabrott.

Niclas Sennerteg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons