Annons

TV: Går in i ny fas – och blir film

En ny film om Orangeriet ska väcka boråsarnas intresse för det stora bygget i Stadsparken. Se filmen som ska skapa intresse för Orangeriet i artikeln.
Borås • Publicerad 22 augusti 2014
Foto: bt test

Projektet går nu in i en mer intensiv fas. Nästa vecka startar arbetet över mark och jakten efter den som ska driva restaurangen har dragit igång.

Den som är intresserad av att driva restaurangen och kaféet i Orangeriet har nu möjlighet att lämna anbud eftersom upphandlingen har startat. Från Borås stads sida vill man att den som ska driva restaurangen bland annat ska ha en ekologisk profil.

Annons

– Eftersom hela huset har hållbarhetsfokus är det viktigt att den som driver restaurangen också har det. I restaurangen ska man kunna äta både frukost, lunch, middag och fika så den biten måste också fungera, säger Anastazia Kronberg, projektledare för Orangeriet.

Från och med nästa vecka går byggarbetet in i ett nytt skede. Markarbetena är nu klara och nästa steg är gjuta en bottenplatta.

– Det följer tidsplanen och det är sedan tidigare sagt att byggperioden är sju månader, så framåt mars räknar vi med att det ska vara färdigt, säger Anastazia Kronberg.

Reklambyrån Mecka står bakom den nyproducerade filmen om Orangeriet. Den visar människor och deras tankar om vilken roll Orangeriet ska spela i framtiden.

– Vi ska använda den i olika publika sammanhang men framförallt kommer den visas på vår hemsida.

Therece Tilly
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons