Annons

TV: De tog hem stadsbyggnadspriset

Stadsbyggnadspriset 2008 är avgjort. Sex byggnader i olika kategorier har vunnit pris för sin arkitektur.
Borås • Publicerad 8 december 2008
Flerbostadshus: Lorensbergsgatan 4-8. För en utformning i nutida, internationell strukturalistisk tradition med medveten koppling till platsen i material, kulör och skala.
Flerbostadshus: Lorensbergsgatan 4-8. För en utformning i nutida, internationell strukturalistisk tradition med medveten koppling till platsen i material, kulör och skala.Foto: 

Terracottafärgade betongskivor, stiliga fönsterpartier och internationell strukturalistisk tradition blev vinnande koncept i Stadsbyggnadspriset 2008.

Tävlingen har stått mellan de byggnader som har byggts de senaste fyra året.

Annons

– Det fanns många intressanta kandidater och juryn har haft ett svårt jobb. Det är lika fint att bli nominerad som att få priset – skillnaden är hårfin, säger stadsarkitekt Tomas Rossing i Borås Stad i ett pressmeddelande.

De sex kategorierna var bostadshus, flerbostadshus, näringsfastighet, offentlig byggnad, ombyggnad och restaurering, landskap och Stadsmiljö.

Se de vinnande byggnadsverken i bildspelet.

Borås Stadsbyggnadspris delas ut av Byggnadsnämnden i Borås Stad i samarbete med Byggnadstekniska föreningen, Sveriges Byggindustrier och Fastighetsägarna.

Kristin Holmström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons