Annons

Tuffa tider för Almenäs Kafé

En ombyggnad av Almenäs kafébyggnad blir allt mer nödvändig.
Borås • Publicerad 5 maj 2014
Mikael Tuvenäs arrenderar Almenäs av kommunen. Nu vill han göra en ombyggnad av köket och en utbyggnad med en glasveranda för att kunna hålla öppet året runt.
Mikael Tuvenäs arrenderar Almenäs av kommunen. Nu vill han göra en ombyggnad av köket och en utbyggnad med en glasveranda för att kunna hålla öppet året runt.Foto: Helena Berg

Projektet fanns med i investeringsbudgeten för 2014 men prioriterades bort. Om inget görs kan arrendatorn tvingas stänga verksamheten nästa år. ”Jag trodde inte att det skulle ta så lång tid som sex år att genomföra det här”, säger Mikael Tuvenäs, arrendator.

Mikael Tuvenäs har arrenderat Almenäs sedan 2008. Redan då, när han ingick avtal med kommunen, hade han planer på att bygga ut kafébyggnaden.

Annons

– Vi ville utveckla och få ut mer av det och då behövs en åretruntverksamhet, säger Mikael Tuvenäs som gärna vill att Almenäs ska vara tillgängligt för boråsarna längre tid på året än de fyra sommarmånader som det är öppet i dag.

Mest akut är köket som i nuläget har en dispens för att bereda mat. Den dispensen har förnyats år efter år och tanken har länge varit att bygga om köket för att det ska klara de krav som miljöförvaltningen ställer.

– Vi vill servera lite bättre mat än vad vi kan göra i dag. Nu är det kafé och luncher som funkar, säger Mikael Tuvenäs som i ett brev till Borås stad förklarat att köksombyggnaden är nödvändig för att fortsätta driva anläggningen.

Läs mer i måndagens BT eller i eBT.

Therece Tilly
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons