Annons

Trägår'n kan öppna igen

En restaurangverksamhet med vuxen målgrupp planeras i Trägårns gamla lokaler.
Borås • Publicerad 13 februari 2013
Sedan Trägår'n lade ned sin verksamhet i mars 2011 har fastigheten stått tom. Men i vår kan en restaurang öppna i lokalerna.
Sedan Trägår'n lade ned sin verksamhet i mars 2011 har fastigheten stått tom. Men i vår kan en restaurang öppna i lokalerna.Foto: Anders Robertsson

Planerad start är i slutet av mars.

Men mycket beror på om Borås Fritids- och folkhälsoförvaltning beviljar servering av alkoholdrycker.

Annons

När Trägår'n lade ned sin verksamhet i mars 2011 på grund av bristande brandskydd i lokalerna var det oklart vad som skulle hända med fastigheten. Lokalerna har stått tomma sedan dess. Under den tiden har fastighetsägaren åtgärdat de brister som gällde bristande brandskydd i ytskikt.

Nu kan det alltså bli tal om en restaurangverksamhet i Trägårns gamla lokaler. Den här gången är det inte konsertverksamhet som står på menyn utan nu är siktet inställt på en restaurang med en lite äldre målgrupp, från 35 år och uppåt. Det uppger en person som är inblandad i projektet.

Företaget Borås Bar och Bistro AB har ansökt om tillstånd hos Fritids- och folkhälsoförvaltningen att servera alkoholdrycker. Av deras ansökan framgår att tanken är att driva en restaurang med tillhörande bar alkoholservering mellan klockan elva på förmiddagen till klockan ett på natten. En uteservering mellan den första april och den sista september ingår också i de planerna. Enligt uppgift har viss renovering av lokalerna påbörjats. Startdatum för restaurangverksamheten beror bland annat på ett beviljande av serveringstillståndet.

Nu är det upp till Tillståndsenheten i Borås Stads Fritids- och folkhälsoförvaltning att avgöra om den planerade restaurangen ska få tillstånd att servera alkoholdrycker.

– Ansökan har nyss inkommit. Det är svårt att säga hur lång handläggningstiden blir men det kan dröja upp till fyra månader innan ansökan är komplett, säger Richard Schober, tillståndshandläggare Borås Stad.

– Nu ska vi bilda oss en uppfattning om ärendet och se om det är något som behöver kompletteras i ansökan. Det är det nästan alltid, säger Richard Schober vidare.

Därefter väntar arbetet med att inhämta yttranden från flera olika myndigheter och att sedan behandla de frågor som kan uppstå efter det förfarandet.

När tillståndsenheten utfärdar tillstånd tas hänsyn till tillståndshavarens lämplighet med hänsyn till personliga och ekonomiska förhållanden och att verksamheten kommer att drivas enligt alkohollagen.

Senast den 30 maj skall beslut ha tagits avseende ansökan.

De olika turerna kring Trägår'n

18 mars 2010: Räddningstjänsten inspekterar Trägår'n och konstaterar att utrymningsvägar och brandlarm är dåliga och kräver ett sprinklersystem.

10 september 2010: Räddningstjänsten förbjuder Trägår'n att ha öppet tills brandskyddet är ordnat.

September- november 2010: Ägarna till Trägår'n vill ha öppet under tiden som bristerna åtgärdas. Ärendet behandlas och beslut överklagas i flera olika instanser.

23 november 2010: Förvaltningsrätten beslutar att Trägår'n måste ha stängt medan lokalerna brandsäkras.

4 mars 2011: BT berättar att Trägår'n lägger ned. Oklart vad som händer med lokalerna.

30 januari 2013: Ansökan om serveringstillstånd i Trägårns gamla lokaler inkommer till Fritids- och folkhälsoförvaltningen.

Tomas Serholt
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons