Annons
Två bilar krockade vid 12.10-tiden på riksväg 40 i närheten av Boråstorpet i riktning mot Borås.
Borås • Publicerad 17 oktober 2010
Foto: Anders Ylander

Det var i riktning mot Borås som olyckan inträffade.

En av bilarna voltade och hamnade på taket. En man befann sig i bilen och satt kvar upp och ner i bilbältet efter olyckan. Räddningstjänsten fick plocka ut mannen ur bilen och han fördes till Borås lasarett i ambulans.

Annons

– Han var vid medvetande vid losstagningen men sedan ska han ha blivit sämre, säger Leif Floberg, räddningsledare på platsen.

Vid 14-tiden meddelade pressjouren på sjukhuset att mannen som är i 60-70-årsåldern är allvarligt skadad. Senare på kvällen stabiliserades läget, och skadorna bedömdes då inte längre vara livshotande.

De tre personer som befann sig i den andra bilen fördes även de till lasarettet i ambulans. De är alla i 20-årsåldern och fick lindriga skador.

Vägen stängdes av i riktning mot Borås under räddningsarbetet, vilket skapade kilometerlånga köer.

Det är oklart vad som orsakade olyckan. Bilen med den allvarligt skadade mannen ska ha legat i omkörningsfilen och farit in i sidan på den andra så att den prejades ner i diket. Han ska sedan ha fortsatt ett par hundra meter och troligtvis även gått in i mitträcket innan han voltade.

– Enligt vittnen ska det ha gått snabbt och vingligt, säger Leif Floberg.

Det ska enligt rapporter från platsen inte ha varit halt.

Victoria Ramalho
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons