Annons

Trädsabotage i Sandared

Med såg och borr har någon gjort åverkan på flera träd vid lekplatsen på Sidenvägen i Sandared.
Borås • Publicerad 9 september 2010
Helt svart och dött är trädet som fått en kraftig skåra i stammen, troligen gjord med en såg. Michalis Skarakis som bor på gatan visar skadegörelsen. Att barka av ett träd är ett sätt att ta död på trädet.
Helt svart och dött är trädet som fått en kraftig skåra i stammen, troligen gjord med en såg. Michalis Skarakis som bor på gatan visar skadegörelsen. Att barka av ett träd är ett sätt att ta död på trädet.Foto: Jan Pettersson

Boende utmed vägen har oroat sig för att de döda träden ska falla och skada något barn.

Tio, femton centimeter ovanför marken har någon sågat en djup skåra runt om trädet och även borrat flera hål lite ovanför på stammen. Åtminstone 3-4 aspar vid lekplatsen på Sidenvägen är skadade på samma sätt. Nyligen upptäckte en granne fler träd som skadats.

Annons

Medveten skadegörelse, menar boende utmed gatan. Sabotage, säger arbetsledare Bosse Johansson vid kommunens skogsavdelning. Nyligen upptäckte dessutom en granne fler träd som skadats i den lilla dungen intill lekplatsen.

Men nu lovar Bosse Johansson att träden snart ska vara fällda.

– Vi har ett arbetslag som ska till Viared om några veckor, då ska vi fälla träden, säger han.

Eva-Christina Wiel-Hagberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons