Annons

Tog ut 1,6 miljoner när banken hade tekniskt fel – åtalas för bedrägeri

Nu åtalas den boråsare som lyckades få ut nära 1,6 miljoner kronor ur uttagsautomater en natt förra våren då SEB drabbades av ett tekniskt fel.
Borås • Publicerad 14 september 2010

Den nu 33-årige mannen åtalas för grovt bedrägeri.

BT har tidigare skrivit om fallet.

Annons

Natten mellan den 6 och 7 april förra året drabbades SEB av en bugg i ett datasystem, som medförde att spärren för kortuttag från konton i banken slogs ut. När boråsaren upptäckte detta ska han ha gett sig ut på en nattlig turné i Borås och Göteborg. Enligt åtalet ska han vid minst 315 tillfällen under natten ha använt sitt kort i olika uttagsautomater och sammanlagt kommit över nästan 1,6 miljoner, trots att han bara hade ett par tusen på kontot.

Eftersom han använde sitt eget kort var det lätt att avslöja honom. Mannen försvann ur landet, men i slutet av sommaren återvände han och anmälde sig själv till polisen. Han greps och anhölls men släpptes sedan i väntan på utredning.

33-åringen har tidigare dömts för annan typ av brottslighet, såsom narkotikabrott och stöld.

Även på andra håll i landet utsattes SEB för bluffar vid samma tillfälle. Bland annat lyckades en man i Landskrona få ut 2,8 miljoner kronor trots att han bara hade 80 kronor på kontot. Han dömdes i tingsrätten till fängelse i ett år och tio månader.

Victoria Ramalho
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons