Annons

Tjejerna som vågar spela ut allt

Efter ett års arbete stod tjejerna från Ekarängsskolan och Bodaskolan på scen.
Borås • Publicerad 24 maj 2008
Annie Holappa-Kentonen i en känslosam scen.
Annie Holappa-Kentonen i en känslosam scen.Foto: Karin Samuelsson

– Vi hade aldrig vågat göra det här för ett år sedan, säger Evelina Petersson.

Föreställningen ”Om dej och mej” är resultatet av ett års hårt arbete.

Annons

– Det har varit roligt, men jobbigt också. Den sista tiden har vi tränat flera timmar varje dag. Vi har fått ta med lite läxor hem för att hinna med skolan också, berättar Pelin In.

Men nu när föreställningen är färdig och publiken strömmar till är tjejerna överens om att det har varit värt allt slit.

– Det är inte många som får den chansen vi har fått, säger Evelina Petersson.

Premiär var det i onsdags, sedan har tjejerna spelat en föreställning för skolan varje dag. Idag, lördag, avslutas alltihop med en föreställning för föräldrarna.

– Första gången var det mest nervöst, man var rädd att publiken skulle skratta eller bua. Men det gjorde de inte, säger Valentina Ajdari.

Projektet har pågått hela läsåret. I höstas fick hela gruppen vara med om föreläsningar och workshops, som har handlat om allt från afrikansk dans till värderingsfrågor och estradpoesi.

Under vårterminen har tjejerna arbetat med att skriva texter till föreställningen, främst tillsammans med Lillemor Lindberg, bibliotekarie på Ekarängsskolan.

Gunilla Rydholm-Eriksson från Stadsteatern och Jens Ekbom från kulturföreningen Tåget har sedan satt ihop texterna till en föreställning, fylld av känslor och tonårsfunderingar.

Tjejerna berättar att det viktigaste de har lärt sig är samarbete. Och självförtroende.

– Om vi skulle försökt göra det här för ett år sedan, utan alla övningar och föreläsningar och sånt som vi har haft, då skulle vi inte ha vågat stå här inför alla personer. Men nu gör vi ju det, säger Evelina Peterson.

Karin Samuelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons