Annons

Tips i jakten på rätt mat

Äta nyttigt bör man. Men hur hittar man rätt mat i butikshyllan?
I går var det premiär för kostrådgivning och personlig shopping i en matbutik i Borås.
Borås • Publicerad 22 januari 2008
Beatrice Skaag och Miika Mäkäräinen stannade till hos Maria Mikkanen när hon gjorde debut som kostrådgivare i matbutiken i går.
Beatrice Skaag och Miika Mäkäräinen stannade till hos Maria Mikkanen när hon gjorde debut som kostrådgivare i matbutiken i går.Foto: Lars-Åke Green

Kunderna i butiken vill äta rätt. Det märker Stefan Törnblad, som äger Ica Kvantum i Knalleland, och hans personal på alla frågor de får.

– Men vi kan inte svara på riktigt allt, säger han.

Annons

Från och med i går finns därför kostrådgivaren Maria Mikkonen i butiken för att ge gratisråd, varje måndagkväll.

Dessutom erbjuder hon personlig shopping, fast då är det inte längre gratis. Det innebär att hon går igenom kostvanor, inköpsvanor, motionsvanor och hälsoläge för kunden. Sedan följer en gemensam tur genom butiken.

–?Vi går igenom vad som är bra mat och jag kan visa på alternativ, berättar hon.

Maria Mikkonen märker det stora intresset för kost och hälsa på alla frågor hon får. Den vanligaste frågan är ”Visst är det okej att äta en pizza ibland?”. Och svaret är ja.

– Man kan äta allt, men det finns gränser för hur mycket och ofta, säger hon.

Karin Samuelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons