Annons

Textilutbildningar i Borås fortsätter

Borås två KY-utbildningar inom textil har i hård konkurrens fått pengar att fortsätta verksamheten.
Borås • Publicerad 17 december 2008

Vuxenutbildningen Borås och Protekos KY-utbildningar blir kvar. Trots att KY-myndigheten i år varit extra sparsamma lyckades båda Boråsskolorna få beviljade anslag för 2009.

– Vi är jätteglada. Trots att vi vet att vi har en bra utbildning så var vi inte säkra. Av tvåhundra ansökningar blev bara åttionio beviljade, säger Gun Höglind, projektledare för KY-utbildningen på Vuxenutbildningen Borås.

Annons

KY-utbildningar tilldelas till en början fyra terminstarter. För att få fortsätta verksamheten måste utbildningen sedan visa att studenterna får jobb och att arbetsmarknaden efterfrågar arbetskraften. I samband med nystarten döper nu Vuxenutbildningen om utbildningen från Produktionsteknik inom beklädnadsbranschen till Konfektionstekniker. Proteko erbjuder Kvalificerad yrkesutbildning inom teko.

– Våra utbildningar är unika i landet och det betyder mycket för Borås eftersom vi fortfarande är ett centrum för tekoindustrin, säger Gun Höglind.

Regeringens stimulanspaket från början av december innehöll satsningar på eftergymnasial utbildning. Troligtvis innebär detta ytterligare tillskott av KY-utbildningsplatser.

Sandra Stendahl

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons