Annons

Textil på schemat för Carlgren

Det handlade givetvis om miljön när Andreas Carlgren (C) besökte Textilhögskolan. Men också om ett eget intresse.
– Jag tycker att det här är enormt spännande.
Borås • Publicerad 2 september 2010
Textilhögskolans prefekt Erik Bresky tog med Andreas Carlgren för att träffa studenterna. Här visar Stina Lamm, Sofia Seving och Malin Skånberg upp sitt verk.
Textilhögskolans prefekt Erik Bresky tog med Andreas Carlgren för att träffa studenterna. Här visar Stina Lamm, Sofia Seving och Malin Skånberg upp sitt verk.Foto: Lars-Åke Green

Efter en presentation av Textilhögskolans verksamhet fick miljöministern en rundvandring. Och varför Borås stod på schemat var självklart.

– Jag ville titta på textil. Då finns inget som är mer intressant än Textilhögskolan i Borås.

Annons

Varför?

– Som miljöminister tycker jag att det här ger ett jättebra perspektiv. Miljöfrågorna kommer att genomsyra all form av produktion i framtiden. Det handlar inte bara om biogasanläggningar...

Plus att Carlgren själv är intresserad.

– Det är ett privat intresse. Jag och min man pratar väldigt mycket om textilkonst hemma. Nu när jag fick chansen att komma hit tyckte jag att det var kul.

Victor Petersson

Victor Fridén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons