Sverige: Sex personer omkom i trafikolycka

Sex personer omkom i en olycka mellan en lastbil och en minibuss i natt på länsväg 395 i Kiruna kommun. Samtliga omkomna satt i minibussen.
Olyckor • Publicerad 12 januari 2019
En malmbil har frontalkrockat med en personbil. Olyckan, som krävde sex liv, inträffade i natt på länsväg 395 i Kiruna kommun.
En malmbil har frontalkrockat med en personbil. Olyckan, som krävde sex liv, inträffade i natt på länsväg 395 i Kiruna kommun.Foto: Maria Engström-Andersson

De kommer från ett utomnordiskt land och är födda på 1990-talet. Ytterligare en person satt i minibussen men denne klarade sig med lindriga skador.

Lastbilschauffören är fysiskt oskadd men svårt chockad, enligt hans arbetsgivare. I ett pressmeddelande uppger arbetsgivaren att föraren får stöd av företagets personalavdelning.

Olyckan skedde före klockan två under natten mot lördagen. Båda fordonen var kraftigt demolerade och har bärgats från platsen och tagits i beslag för att olyckan ska kunna utredas av polis.

– Vi har förhört lastbilschauffören och det var ytterligare en person som fördes till sjukhus som vi också har förhört, säger polisens presstalesperson Liv Fahlén.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.