Annons

Svalander (FP) föll på mållinjen

Folkpartiet får inget utjämningsmandat i Södra Älvsborg.
– Det känns otroligt tråkigt att inte få representera de 903 personer som faktiskt har kryssat mig, säger Anna Svalander (FP).
Borås • Publicerad 24 september 2010

När valresultatet presenterades på torsdagen stod det klart att Södra Älvsborg kommer att representeras av tre moderater och tre socialdemokrater. Folkpartiet som efter valnatten såg ut att få ett utjämningsmandat har tappat detta.

– Närmare än så här kan man inte komma, det är att falla på målsnöret. I fyra dagar har vi haft ett mandat, säger Anna Svalander.

Annons

Hon anser att det hade varit betydelsefullt att fler partier än Moderaterna och Socialdemokraterna representerade valkretsen. Folkpartiet gick också framåt i Södra Älvsborg till skillnad från i riket som helhet.

– Det visar att vi har gjort ett bra jobb i Folkpartiet under de här åren. Vi har varit tydliga och vi har drivit skolfrågor.

Detta är andra valet som Anna Svalander är snubblande nära en plats i riksdagen.

– Ja, vad ska man säga. Just nu känns det tufft att ladda om, men det är klart att man gör det ändå.

Dessa ledamöter från Södra Älvsborg har fått en plats i riksdagen:

Jan Ericson (M)

Cecilie Tenfjord-Toftby (M)

Ulrik Nilsson (M)

Phia Andersson (S)

Hans Olsson (S)

Ann-Christin Ahlberg (S)

Hanna Grahn Strömbom
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons