Annons

Stort intresse för unik utbildning på Viskastrand

Den nya beteendevetarlinjen på Viskastrandsgymnasiet blev full till sista plats.
Nu öppnar gymnasiechefen för att utöka antalet platser till nästa år.
Borås • Publicerad 2 juli 2019 • Uppdaterad 5 juli 2019
Kaj Sandgren, gymnasiechef på Viskastrandsgymnasiet gläds åt intresset för skolans nya utbildning.
Kaj Sandgren, gymnasiechef på Viskastrandsgymnasiet gläds åt intresset för skolans nya utbildning.

I december berättade BT att Viskastrandsgymnasiet planerade för en ny unik linje – beteendevetenskap med inriktning mot uniformsyrken såsom polis och försvarsmakt, inom skolans samhällsprogram.

Utbildningen är högskoleförberedande och intresset för den var stort när skolan anordnade öppet hus i slutet av förra året.

Annons

När färska siffror från antagningsenheten Sjuhärad nu presenteras står det klart att intresset hållit i sig.

38 personer har angett utbildningen som sitt förstahandsval. 30 personer, hälften tjejer och hälften killar, har antagits vilket innebär att den nya utbildningen är full. 22 personer väntar på reservlistan.

”Vi ser framför oss att kanske kunna utöka på något sätt nästa år om det här går bra.”

Kaj Sandgren, gymnasiechef på Viskastrandsgymnasiet är nöjd.

– Jätteroligt. Det är alltid lite pirrigt när man ska starta någonting nytt men vi har tittat på detta under ganska lång tid, funderat på vad för teoretiskt program vi skulle kunna starta och vad vi vet att vi är bra på – jo yrkesprofiler.

Han fortsätter:

– Samtidigt är det aldrig roligt när alla inte får sitt förstahandsval men det är alltid svårt att veta hur man ska dimensionera första året. Men vi ser framför oss att kanske kunna utöka på något sätt nästa år om det här går bra.

Intresset förpliktigar, menar Kaj Sandgren.

– Vi ska göra allt i vår makt för att leverera en bra utbildning tillsammans med våra samarbetspartners Försvarsmakten, polishögskolan och Kriminalvården, bland annat.

Rebecka Åsbrink ClaessonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons