Annons

Stora brister på Sandaredsskolan

Skolinspektionen tar upp en rad brister på Sandaredsskolan. Följden kan bli att elever får svårare att nå målen.
Borås • Publicerad 27 mars 2013
Foto: Borås Stad

Inspektionen visar att rektor saknar pedagogisk utbildning, något som Skolinspektionen ser allvarligt på. Att han nu går en rektorsutbildning anses inte tillräckligt, då lagens krav talar om pedagogisk insikt. Nu saknas en planering för hur skolans verksamhet ska utvärderas och följas upp.

En annan punkt som tas upp är att det inte bedrivs ett målinriktat arbete mot kränkande behandling på skolan. En stor del av föräldrarna har också i en enkät tagit upp att de anser att skolan behöver göra med för att skydda barnen från kränkningar.

Skolan måste också förbättra arbetet med särskilt stöd till eleverna. Ibland kan skolan inte tillgodose elevernas behov, ibland gör man det bara till vissa delar. Skolans elever får inte heller studie- och yrkesvägledning, vilket gör att de kan missa viktig information inför framtida studier.

Anne Bengtsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons