Annons

Stökigt när ny rondell byggs

I dagarna smygstartades bygget av nya rondellen mellan Sven Eriksonsgymnasiet och Stadsparken. Ett vägarbete som ska pågå till i september.
Borås • Publicerad 22 mars 2012
Foto: Lars-Åke Green
I mitten av april börjar kommunen med själva rondellen och i september ska arbetet vara klart.
I mitten av april börjar kommunen med själva rondellen och i september ska arbetet vara klart.Foto: Lars-Åke Green
Arbetet med att bygga om korsningen Sven Eriksonsgatan/Lilla Brogatan från trafikljusreglerad till cirkulationsplats har smygstartat nu i veckan. Arbetet ska pågå till september och det lär bli en besvärlig trafiksituation under tiden.
Arbetet med att bygga om korsningen Sven Eriksonsgatan/Lilla Brogatan från trafikljusreglerad till cirkulationsplats har smygstartat nu i veckan. Arbetet ska pågå till september och det lär bli en besvärlig trafiksituation under tiden.Foto: Lars-Åke Green
Bygget av en cirkulationsplats i korsningen Sven Eriksonsgatan/Lilla Brogatan har dragit i gång. Inledningsvis byts VA-ledningar som ligger nedgrävda under korsningen.
Bygget av en cirkulationsplats i korsningen Sven Eriksonsgatan/Lilla Brogatan har dragit i gång. Inledningsvis byts VA-ledningar som ligger nedgrävda under korsningen.Foto: Lars-Åke Green

– Det är mycket trafik i den här korsningen och det kommer att bli besvärligt under tiden, säger Jan-Åke Claesson på tekniska förvaltningen.

BT har vid ett flertal tillfällen berättat om att det ska anläggas en cirkulationsplats i korsningen Sven Eriksonsgatan och Lilla Brogatan.

Annons

Nu i dagarna inleddes arbetet med att byta de vatten- och avloppsledningar som ligger nedgrävda under korsningen.

– Man kan säga att arbetet har startat, trafikljusen kommer inte att komma i gång igen. Vi börjar med att byta ut VA-ledningarna nu när vi ändå ska göra om korsningen, säger Jan-Åke Claesson, sektionschef på tekniska förvaltningen i Borås.

Arbetet med själva rondellen ska påbörjas i mitten av april och kommer att pågå under hela sommaren och en bit in på hösten. Jan-Åke Claesson varnar för att trafiksituationen kommer att bli stökig under tiden.

– Mellan 10 000 och 11 000 fordon passerar dagligen genom korsningen, så visst kommer det att bli ett besvärligt trafikläge under byggtiden, säger han.

Förutom den nya cirkulationsplatsen kommer även Västerbrogatan vid Röda Kvarn delvis att byggas om. Gågatan från Stora Brogatan förlängs upp till Sven Eriksonsgatan och det blir stopp för biltrafik.

– Båda de här åtgärderna görs för att underlätta och få ett bättre flöde för busstrafiken. I dag passerar 834 bussar dagligen Sven Eriksonsplatsen vid resecentrum och det kommer att bli fler i framtiden, säger Claesson.

Att Västerbrogatan stängs för biltrafik vid Röda Kvarn innebär i princip att bussarna från Resecentrum får en egen fil förbi Sven Eriksonsgymnasiet och vidare ut mot riksväg 40.

I samband med ombyggnaden anläggs även fyra nya p-platser utanför gamla restaurang Trägår’n, varav en för funktionshindrade.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons