Annons

Stökigt - men utan bråk på elevernas inspark

Det var många ungdomar ute i går kväll under gymnasiestudenternas inspark. Men enligt polisen och personal i fältgruppen ska festandet ha gått lugnt till.
Borås • Publicerad 30 augusti 2014

Malin Riberth var ute med sina kollegor i fältgruppen till klockan ett i går kväll. Hon menar på att festandet gick lugnt till, jämfört med tidigare år.

– Vi var på Almenäs vid 23-tiden till exempel och jämfört med andra insparkar var det lugnt. Många ungdomar hade bestämt sig för att samlas där, men det var inget bråk och alkoholnivån var ganska låg. Polisen var dessutom på plats och förverkade alkoholen, säger Malin Riberth.

Annons

Per-Anders Aronsson på polisen i Borås bekräftar hennes bild.

– Det har inte hänt något speciellt under lördagsnatten. Vi direktförverkar alkohol varje helg, vi häller ut den helt enkelt. Alkoholen tas i beslag och förverkas på en gång eftersom de som haft dryckerna är så unga att de inte kan skaffa alkohol lagligt. Ungdomarna själva begår inget brott men kan möjligen vara vittnen till alkoholbrott, fast de brukar inte avslöja vem de köpt av, säger han.

Malin Riberth och de andra i fältgruppen ska ut och vandra även i kvällen, men tror att lördagskvällen blir än mer stillsam.

– Vi har inte hört talas om några speciella fester idag, så det blir nog ännu lugnare än i går. Men sen är det en inspark den femte september – vi får se hur det blir då, säger hon.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons