Annons

SSU framhöll Mao och Stalin i svar på en motion: "Missuppfattat syftet"

Tre frågor till distriktsordföranden för SSU Södra Älvsborg, Thérese Björklund, som skapat debatt med att framhålla Stalin och Mao i ett svar på en motion.
Borås • Publicerad 9 mars 2013
Foto: 

Var det så lyckat att använda Stalin och Mao som exempel?

– Det här användes som en agitationsövning internt, men många har missuppfattat syftet. Det är klart att vi inom SSU inte är stalinister, det finns ingen koppling. Vi använde en låttext för att medlemmarna skulle öva sig att slipa argumenten för demokrati.

Annons

Det är ingen efterkonstruktion?

– Nej, vi ville skapa debatt, men inte på det här sättet. Det var inte tänkt att det skulle gå så här långt. Men vi beklagar att så många tagit illa vid sig.

Är du förvånad över uppmärksamheten?

– Jag är inte förvånad att Sverigedemokrater och vissa Nazisidor på nätet har använt det här för att svartmåla SSU. Men vi hade inte räknat med att den felaktiga bilden skulle spridas av andra

Krister Persson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons