Annons

Snövarning för Sjuhärad

SMHI varnar för stora snömängder och drivbildning i Sjuhärad.
Borås • Publicerad 19 februari 2010
SMHI har gått ut med Klass 2-varning och varnar för stora snömängder och drivbildning i Sjuhärad.
SMHI har gått ut med Klass 2-varning och varnar för stora snömängder och drivbildning i Sjuhärad.Foto: Lennart Magnusson

SMHI har gått ut med en klass 2-varning, vilket innebär en väderutveckling som kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner.

– Det är inte så ofta vi går ut med klass 2-varningar, det brukar bara hända ett fåtal gånger varje år. Anledningen till att vi går ut med den här varningen är för att det rör sig om ett extremt oväder med stora snömängder på väldigt kort tid, säger SMHI's meterolog Alexandra Ohlsson.

Annons

I sin prognos varnar SMHI för stora snömängder och drivbildning i Sjuhärad. Ett nytt snöområde som drar in västerifrån under fredagskvällen väntas ge 20 till 30 centimeter snö fram till lördag eftermiddag. Något som kan ställa till med stora bekymmer i trafiken.

– Det är i trafiken ovädret kommer märkas som mest, med risk för drivbildning och snöhalka, säger SMHI's Alexandra Ohlsson.

I början av nästa vecka fortsätter det ostadiga vädret, och nya lågtryck med snöfall väntas röra sig in från sydväst. Det blir också tidvis mildare längst i söder men i övrigt fortsatt kallt vinterväder i hela landet.

Vedrana Sivac
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons