Annons
Värst längre söderut men även ett par avåkningar i Sjuhärad rapporterar polisen.
Borås • Publicerad 6 januari 2010

Nattens snöfall i Västsverige vållade stora problem framförallt på E6:an i norra Halland. I Sjuhärad har vädret orsakat enstaka avåkningar under morgontimmarna, rapporterar polisen i Borås.

Bland annat var riksväg 41 under morgonen mycket svår att ta sig fram på, framförallt söderut närmare Varberg men även kring Horred och Björketorp medförde snön långsam trafik och svår halka.

Annons

Den södergående trafiken på E6:an stängdes under några timmar under natten av helt i Kungsbackatrakten. Orsaken var att långtradare inte klarade backarna när snön på vägbanan trycktes ihop till isbark.

En mängd avåkningar inträffade i det svåra väglaget i norra Halland och Göteborgsområdet, dock utan allvarliga skador.

Under trettondagens förmiddag flöt trafiken i Västsverige hyggligt med hänsyn till förhållandena, enligt Thomas Magnusson på Vägverkets trafikledningscentral i Göteborg.

- Vi har alla resurser ute. Men för de som bor vid de mindre vägarna kommer det att ta lite tid innan vi är framme med våra fordon, det finns ju en prioritering som vi går efter, förklarar han.

Thomas Magnusson råder alla att ta det lugnt och tänka på att det råder rejält vinterväglag på samtliga vägar i hela västra regionen. Saltningen fungerar inte på många håll eftersom vägbanan är kallare än minus tio grader.

- Det kan vara mycket dålig sikt på grund av snörök också, särskilt bakom tunga fordon. De som inte är så bekväma med de här förhållandena bör undvika att vara ute på vägarna, manar han.

Snöfallet gjorde halt i höjd med Göteborg och Alingsås och kommer enligt vädertjänsten att mattas av under onsdagen.

Plogningsarbete pågår.

Jan Lindsten
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons