Annons

Snö forslas bort dag och natt

Snöslungan tar effektivt bort snövallarna på Borås gator. Lastbilarna står i kö för att arbetet inte ska avstanna.
Borås • Publicerad 11 februari 2010
Snöslungan tar effektivt bort snövallarna. Men det fordras bra samarbete mellan bilisterna och snöröjarna för att arbetet ska bli effektivt.
Snöslungan tar effektivt bort snövallarna. Men det fordras bra samarbete mellan bilisterna och snöröjarna för att arbetet ska bli effektivt.Foto: PeGe Johansson

– De flesta bilisterna tar hänsyn till oss som röjer, men det finns bilister som kan parkera precis framför snöslungan och hindra oss från att ta bort snön säger Gunnar Gustavsson, som kör den stora slungan.

Snöröjarna kör från tidig morgon till sen kväll, lastbilarna står i kö för att snabbt ta plats framför slungan när en lastbil har fått full last.

Annons

– Vi har kört både natt och dag, på natten har vi lättare att komma åt snöhögarna. Två snöslungor och 10 lastbilar kör för fullt och sen har vi en del maskiner som lägger upp snön på Gässlösa gamla soptipp.

– Det är svårt att exakt beräkna kostnaden för snöröjningen per timma, det beror helt på hur många maskiner vi har igång, men runt 15.000 kronor i timman på ett ungefär, säger Sören Johansson på Borås Stads Gatukontor.

PeGe Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons