Annons

Smält kaffebryggare orsakade utryckning

En smält kaffebryggare och efterföljande rökutveckling orsakade under söndagskvällen utryckning till Skogslid servicecenter i Fristad.
Borås • Publicerad 15 november 2009
Kaffebryggaren smälte på plattan men tog aldrig eld. Det bildades dock en del rök och räddningstjänsten arbetade med att ventilera ut denna.
Kaffebryggaren smälte på plattan men tog aldrig eld. Det bildades dock en del rök och räddningstjänsten arbetade med att ventilera ut denna.Foto: Anna Claesson

Det var strax före halv sex på söndagskvällen som räddningstjänsten fick larm om rökutveckling på Skogslids servicecenter i Fristad. En äldre dam boende på servicecentret hade råkat ställa kaffebryggaren på en varm platta. Kaffebryggaren smälte och blev förstörd men tog aldrig eld. Det bildades dock en del rök.

– Det var tur i oturen för det hade kunnat gå mycket värre än så här. Man kanske ska fundera på om äldre verkligen ska ha spisar, säger Christer Svensson på räddningstjänsten.

Den äldre damen fick inga skador av händelsen men undersöktes på plats. Ambulanspersonalen uppgav att det inte var någon fara med henne och hon behövde inte tas med till sjukhus.

Anna Claesson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons