Annons

Smaken av en marknad

Starkt, sött, salt eller rökigt. Marknaden har många smaker. BT gav sig ut på en vandring och lät smaklökarna styra stegen på årets höstmarknad.
Se BT:s omdömen längst ner i artikeln!
Borås • Publicerad 28 september 2012
Mättande. Maria Balogh från Göteborg sålde den ungerska specialitéten Langos. På bilden är det Nelly Lundberg från Borås som äter en Langos.
Mättande. Maria Balogh från Göteborg sålde den ungerska specialitéten Langos. På bilden är det Nelly Lundberg från Borås som äter en Langos.Foto: 

På fredagsförmiddagen började de första knallarna duka upp till försäljning på Borås gator och torg. Som vanligt är utbudet stort. Mellan 20 000 och 30 000 besökare räknar marknadsansvariga med att marknaden ska locka under fredag och lördag.

Mat och annat ätbart har en självklar plats bland knallar och stånd och är ett uppskattat inslag, oavsett om det är försäljning av varm mat eller delikatesser att ta med hem. Kanske kan man prova på något nytt och på de allra flesta ställen finns det möjlighet att provsmaka. Så risken att gå hungrig hem från höstmarknaden är minimal.

Annons

Yvonne Augustsson från Fristad tog en crepe som lättlunch.

– Det händer att jag äter något på marknaden. Något lite lättare. I dag stod det mellan crepes och Langos. Sedan får det bli ordentlig mat när jag kommer hem, säger hon.

Nelly Lundberg slog sig ner med mamma Jenny vid Langos-vagnen. Langos är en ungersk specialitet. Jennys föräldrar är från Ungern, så langos var inget nytt för varken henne eller dottern.

Jacpues Six stod i korsningen mellan Lilla Brogatan och Österlånggatan. I kyldisken hade han ett antal ostar från olika regioner i Frankrike. Ostar som kostar betydligt mycket mer än en herrgårdsost i mataffären. Men Jacpues hade inga problem att försvara priset.

– De kostar lika mycket som de smakar.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons