Annons

"Sluta skjutsa barnen till skolan"

Minska skjutsandet med bil till och från skolan.
Borås • Publicerad 15 augusti 2008

Det gemensamma uppropet går Lärarförbundet, Sjukgymnaster och Gröna Bilister ut med inför skolstarten.

Barn behöver motion. Den ökande biltrafiken kring skolorna är också ett hot mot elevernas säkerhet, samtidigt som den är skadlig för miljön.

Annons

Det är tre skäl till att de tre organisationerna gör gemensam sak för att minska föräldrarnas skjutsande av barn till skolan.

– Alltför många barn skjutsas till skolan. Den utvecklingen behöver vändas, säger Eva-Lis Sirén, ordförande i Lärarförbundet och vill att skolstarten ska bli en start för sundare, trafiksäkrare och klimatsmartare vanor.

Allt fler barn har idag en relativt stillasittande fritid. Med lite motion på morgonen går skoldagen bättre och stressnivåerna sjunker.

– Visst sitter barnen för mycket stilla idag och borde röra sig mer. Det skjutsas för mycket och det är lätt som förälder att göra det, säger lärarförbundets ordförande i Borås, Rose-Marie Caldehed.

Eva-Christina Wiel-Hagberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons