Annons

Slog man som gripits av polisen - döms till en månads fängelse

En 30-årig boråsare har dömts till en månads fängelse för att ha misshandlat en bråkig person som polisen satt handklovar på.
Borås • Publicerad 10 december 2008

I samband med en blöt krogkväll i juli förra året uppstod ett fyllebråk mellan två personer utanför Brasseriet. När en kvinna gick fram till dem och bad dem sluta bråka fick hon ett hårt slag i ansiktet.

En polis som såg detta grep genast den 28-årige mannen som hade utdelat slaget, lade ned honom på gatan och satte handfängsel på honom. Just som han höll på med detta kastade sig en annan person över dem båda och började slå den handfängslade killen som låg underst. I kalabaliken blev även polismannen träffad.

Annons

– Det haglade knytnävar, sade polismannen i samband med rättegången i Borås tingsrätt.

Tingsrätten har nu dömt 30-åringen till en månads fängelse för misshandel. Han ska också betala 5000 kronor i skadestånd till den handfängslade mannen som han gav sig på.

Däremot får den misshandlade kvinnan inte ett öre i skadestånd med motiveringen att hon var berusad och försökte avstyra ett bråk. Då måste man "vara beredd på att kunna mötas med våld", anser tingsrätten. Hennes blessyrer var dessutom så små att de inte kan betecknas som en "mindre kränkning" av den personliga integriteten, heter det i domen.

28-åringen som var upprinnelsen till bråket dömdes till skyddstillsyn för misshandel, olaga hot, skadegörelse och våldsamt motstånd.

Niclas Sennerteg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons