Annons
Våld och hot mot lärare och elever. Sjukskrivna lärare och avhoppade rektorer.
Nu kräver skyddsombudet för Lärarnas riksförbund i Borås krafttag för att förbättra situationen på Viskaforsskolan.
Borås • Publicerad 29 januari 2008
Viskaforsskolan.
Viskaforsskolan.Foto: BT/Arkiv

Cirka 15 gånger har fall kraftigt våld och hot inträffat på Viskaforsskolan under höstterminen, enligt den uppskattning Lennart Munter, huvudskyddsombud för Lärarnas riksförbund i Borås, har gjort efter att ha läst tillbudsrapporterna och annan dokumentation kring de aktuella händelserna.

"Eftersom detta har pågått under hela terminen är det uppenbart att många elever och personal känner sig oroade och rädda", skriver Munter till den tillförordnade rektorn för Viskaforsskolan.

Annons

Dessutom har två rektorer slutat vid årsskiftet och fem lärare är sjukskrivna, medan ett antal elever har bytt skola för att komma bort från Viskaforsskolan, uppger Munter i samma skrivelse.

På grund av den här situationen kräver han att skolans ledning ska göra en riskbedömning av problemen och att det ska vidtas åtgärder för att undvika våld och hot så att en säker arbetsmiljö skapas för både skolpersonal och elever. Han kräver även planer för hur skolan ska få de sjukskrivna lärarna tillbaka i arbete.

Det brådskar med en lösning på de här problemen, understryker skyddsombudet.

Niclas Sennerteg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons