Annons

Skolpersonal mötte lokala politiker

I går kväll höll Viskafors kommundelsnämnd möte i Viskaforsskolans matsal.
Borås • Publicerad 23 maj 2008
? Vi har lärt oss en läxa, vi vill veta vad som händer och få reda på saker i tid, sade kommundelschefen Göran Carlsson på mötet i Viskafors i går.
? Vi har lärt oss en läxa, vi vill veta vad som händer och få reda på saker i tid, sade kommundelschefen Göran Carlsson på mötet i Viskafors i går.Foto: Emma Casserlöv

Särskilt inbjudna var en grupp från skolpersonalen som informerade om läget på skolan.

På mötet diskuterades bland annat hur och när socialtjänsten ska kopplas in när det gäller särskilt besvärliga elever, vems ansvar det egentligen är att elever skolkar och förstör kring torget, och hur kommunikationen i framtiden kan bli bättre mellan skolpersonalen och politikerna.

Annons

– Vi har lärt oss en läxa, vi vill veta vad som händer och få reda på saker i tid, sade kommundelschefen Göran Carlsson.

Skolpersonalen berättade även om olika projekt som dragits igång för att förbättra klimatet på skolan. Ett nytt ämne, livskunskap, ska lära eleverna att visa varandra respekt, och mer personal har satts in i klassrummen. Det positiva på skolan ska nu lyftas fram, och ett tätare samarbete mellan skola och föräldrar väntar i framtiden, bland annat genom en så kallad föräldrautbildning.

Några engagerade från allmänheten fanns på plats under mötet. En kvinna var särskilt upprörd över flytten av femmorna till högstadiet, så länge läget på skolan inte förbättras.

– Det är ju helt vansinnigt att sätta ner femmorna till detta i höst, sade hon.

Emma Casserlöv
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons