Annons

Sjömarken få fler förskoleplatser

Ombyggnaden av Kullagårdens förskola i Sandared kan komma i gång tidigare än beräknat.
Borås • Publicerad 24 februari 2008

Sandared.

Lokalförsörjningsnämnden vill börja projekteringen redan i år.

Annons

– Tanken är att vi skall starta projekteringen i höst och sätta i gång ombyggnaden nästa år för att kunna flytta in igen 2010, säger Lars Nordin, chef för lokalförsörjningskontoret.

Ombyggnaden av Kullagården finns inte med i årets budget men lokalförsörjningsnämnden ber ändå kommunfullmäktige att få sätta gång i år.

– Förskolan är inte bra även om det inte är någon kris, men vi vill inte att människor skall vara oroliga. Dessutom kan vi få ytterligare en förskoleavdelning i Sandared, säger Lars Nordin.

Innemiljön på Kullagården har ifrågasatts under flera år och Arbetsmiljöverket har begärt en ombyggnad. En rapport från SP 2005 visade på en rad brister. Också andra undersökningar visar att miljön inte är bra.

I höstas krävde Sandhults kommundelsnämnd omedelbara förbättringar. Mätningar visar höga halter av damm och allergiframkallande ämnen.

Ventilationssystem och värmesystem har brister. Kökslokalerna är inte anpassade till verksamheten och det har funnits hot om att stänga köket.

– Vi gör redan en del akuta åtgärder, säger Lars Nordin och berättar att man bland annat förbättrat städning och ventilation.

Ombyggnaden kommer bland annat att innebära att man dränerar, byter värme, ventilation och elsystem, renoverar köket och förbättrar akustiken.

Dessutom kommer man att kunna bygga om så att förskolan får sex i stället för fem avdelningar.

Kostnaden beräknas till 13 miljoner kronor.

Marianne Hedenryd
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons