Annons

Dramatisk räddning efter olycka på Trandared

Bilisten kom i hög fart rakt igenom en trädgård och kraschade flera andra bilar.
Borås • Publicerad 9 september 2017
Grannarna hjälptes åt att släcka bilbranden och kan ha räddat livet på föraren när de fick ut honom i bilen. Men förödelsen får de röja upp själva.
Grannarna hjälptes åt att släcka bilbranden och kan ha räddat livet på föraren när de fick ut honom i bilen. Men förödelsen får de röja upp själva.Foto: Anders Robertsson

Det hela inträffade på Trandared tidigt på lördagsmorgonen. Bilisten körde i hög fart rakt över Trandaredsgatan, som är den stora genomfartsvägen på Trandared, och fortsatte rakt in i en trädgård.

–Vi vaknade av att det small till och trodde att någon hade kört rätt in i vårt hus, säger en person BT har talat med.

Annons

Det visade sig att olycksbilen i full fart hade kört rakt igenom trädgården och fortsatt ut på gatan igen. Där kraschade den in i en parkerad skåpbil som i sin tur trycktes in i flera andra bilar.

–Sedan stod han kvar intryckt i skåpbilen med sin bil på full gas och brände ner däcken. Till slut sprängdes motorn och bilen började brinna, säger en granne.

Han sprang in och hämtade en brandsläckare, och tillsammans med en annan granne fick han ut föraren ur bilen.

–Vi fick ut honom tillsammans, annars hade han brunnit inne.

Därefter lyckades grannarna släcka branden.

Föraren omhändertogs av polis och misstänks för drograttfylleri.

–Han var märkbart påverkad, säger Edvard Berner vid polisen i Borås.

Bilen bogserades från platsen. Grannarna är däremot besvikna över att förödelsen lämnades kvar.

–Vi lämnades i sticket och får stå här och röja upp nu. Det är glas och skräp kvar och staketet ligger ute på gatan, säger en av grannarna.

Karin SamuelssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons