Annons

SD-politiker i Borås märker av våldet

Våldet som riktats mot en rad SD-politiker är ett allvarligt politiskt problem. Det säger William Petzäll, partiets förstanamn i Borås.
Borås • Publicerad 17 september 2010

Även han har mött hårdhänt behandling, men tycker ändå stämningen varit tämligen lugn i Sjuhärad.

– Det har varit enstaka fall då det varit hotfullt vid vårt torgstånd eller våra möten, säger Petzäll som dock härom dagen fick utstå att bli spottad i ansiktet och hårt knuffad i samband med en skoldebatt i Mark. Några dagar innan blev han riven i ansiktet vid en incident i Malmö. Inget av detta har han emellertid gjort någon sak av.

Annons

– Jag kan inte vara helt säker på att det var av politiska skäl som det i Malmö hände. Det var det däremot helt klart i Mark, fast det är inget att gå till polisen med.

Övriga partier har tagit avstånd från våldet mot Sverigedemokraterna, men Petzäll anser att framförallt statsminister Reinfeldts reaktion efter händelserna i Malmö, med bland annat knivskärning av en SD-politiker, varit ljum.

– Jag blev mycket upprörd när han sa att detta är ”sådant man får räkna med”.

Jan Lindsten
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons