Annons

Säs tvingas ställa in operationer

Vinterkräksjukan slår hårt mot sjukhusen. I går tvingades Södra Älvsborgs sjukhus i Borås ställa in fem operationer.
Borås • Publicerad 6 februari 2013

Karolinska universitetssjukhuset i Solna och Huddinge ställde i går in planerade operationer för att prioritera akut sjuka patienter. Orsaken är det stora antalet patienter med influensa, vinterkräksjuka och RS-virus i kombination med brist på sjuksköterskor.

Läget är liknande på flera andra håll i landet, bland annat på Södra Älvsborgs sjukhus i Borås där det är personalbrist på grund av sjukdom.

Annons

– I går tvingades vi ställa in fem operationer på grund av sjuka läkare, säger Lars Rex, chefläkare på sjukhuset.

På sjukhuset har också flera patienter kräksjuka.

– Om man har kräksjuka bland patienter så har man ofta kräksjuka bland personal också, konstaterar Lars Rex och fortsätter:

– Vi klarar oss sett utifrån vårdplatser men vi har ett bemanningsproblem varje dag.

Bland Jönköpings sjukhus, såsom Höglandssjukhuset, Värnamo sjukhus och länssjukhuset Ryhov, rapporteras inget operationsstopp till följd av någon smitta eller personalbrist.

Fem avdelningar är stängda på Skånes universitetssjukhus (Sus) i Malmö och Lund på grund av vinterkräksjuka, uppger informatör Per Längby vid SUS.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons