Annons

Säs toppar kvalitetsmätning

Södra Älvsborgs sjukhus får grön markering i det regionala kvalitetsregistret för sex medicinska mål som mätts under första kvartalet i år.
Borås • Publicerad 25 juni 2014
Foto: Andreas Carlsson

Det är man ensam om bland sjukhusen i Västra Götaland.

För väntetider på akutmottning noterar man däremot orange färg, vilket betyder att man inte klarat målen.

Annons

Kvalitetsregistret kallas Kvartalen och hämtar det mesta av sitt källmaterial från det nationella kvalitétsregistret. Det har tillkommit för att underlätta uppföljningar och jämförelser mellan de västsvenska sjukhusen.

Sjukhusdirektör Thomas Wallén betonar att målen är krävande för att erövra grönt "ljus" i registret och gläds över betyget.

– För våra patienter innebär mätningarna att vi har god kontroll på olika symtom och sätter in rätt åtgärder, säger han i sin kommentar.

Mätningarna under perioden januari-mars i år omfattar blodsockerkontroll inom diabetesvård, akuta åtgärder vid hjärtinfarkt, strokevård, väntetider vid höftfrakturer, ljumskbråcksoperationer, diagnossättning inom psykiatri samt väntan på akuten.

Jan Lindsten
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons