Annons

Sandareds apotek blir kvar

Apoteket i Sandared blir kvar.
Borås • Publicerad 2 december 2008

Ett nytt hyresavtal kommer att tecknas med fastighetsägaren Kungsleden, och nedläggningshotet är undanröjt, åtminstone tre år framåt i tiden.

I fredags eftermiddag fick Farhad Badeie, områdeschef för apoteken i Borås, besked om att fastighetsägaren Kungsleden vill teckna ett nytt hyreskontrakt på tre år med Apoteket i Sandared.

Annons

– Vi kommer att skriva på kontraktet. Vi nappade direkt, säger Farhad Badeie.

Apoteket i Sandared är inrymt i samma byggnad som vårdcentralen. Hotet av nedläggning uppstod som en följd av att vårdcentralen planerar för en utbyggnad för att få större lokaler.

Det utbyggnadsalternativ som då presenterades för Apoteket, ansågs emellertid bli alltför dyrt. Men som det nu verkar, blir Apoteket kvar i samma lokaler som idag.

Apoteket i Sandared går bra, så för områdeschef Farhad Badeie är det en glad nyhet att apoteket blir kvar, åtminstone tre år till.

– Men vad detta innebär för ombyggnationen, vet jag inte i dagsläget, säger han.

För sandredsborna är det troligtvis en ännu gladare nyhet. Röda korset, SPF, Sandareds Intresseförening, med flera har agerat mot nedläggningen. Protestlistor mot nedläggningen har cirkulerat i samhället och uppskattningsvis omkring 1?500 personer har skrivit på.

Eva-Christina Wiel-Hagberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons