Annons

Samarbete för hälsa

Cirka 350 elever och 50 lärare på Sandaredsskolan tillbringade gårdagen på hälsovandring med samarbetsövningar i skogen.
Borås • Publicerad 23 september 2010

Skolan har haft hälsovandringen varje höst sedan 2003. Eleverna delas in i grupper med barn ur alla klasser från F till 5 blandade. Sexorna sätter upp stationer i skogen med uppgifter som de yngre eleverna får lösa utmed en 6,5 km lång bana..

Det handlar del som samarbete, dels om naturkunskap. Bland annat var en station ett snöre med en tidsaxel där man skulle hänga upp olika sorters skräp efter hur lång tid det tar på sig att förmultna om man lämnar det i skogen. På en annan skulle man förflytta en boll genom att två deltagare hade den mellan sig och gick en bana.

Annons

Vid Mölnesjö blev det grillad korv med bröd för alla. Där väntade Alice Grimm Larsson på sin grupp. Hon orkar inte gå så långt så hon fick vara med och förbereda lunchen och sedan gå resten av vägen eller bäras när det blev för tungt.

– Jag har burit grenar till elden, berättade Alice när de andra kom.

Armin Ahmadzhe och Adrian Olofsson säger att vandringen är tradition. Armin har varit med sedan han gick F-klass och säger att det är bra för miljön.

Se fler bilder på bt.se

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons