Annons

Så vill fastighetsägarna göra

Konstverken som växt fram i Borås offentliga rum har blivit ett givet samtalsämne.
Borås • Publicerad 9 september 2014

Frågan är dock om de får vara kvar?

– Det blev så himla bra, vi har tänkt att behålla dem, säger Bengt-Olof Josefsson, fastighetsägare, som upplåtit två väggar.

Annons

I helgen som gick var det många som gick runt och tittade på konstverken som skapats på väggar runt om i Borås. De allra flesta har gjort tummen upp för street art-festivalen.

Det är dock inte självklart att konstverken kommer att vara kvar. De tillfälliga byggloven löper ut till årsskiftet.

Söks det inte något nytt bygglov kan det innebära att väggarna måste återställas till sitt ursprungliga skick.

BT har varit i kontakt med tre representanter för fastighetsägare i Borås som upplåtit väggar för målningar och konstverk.

– Jag blev helt lyrisk när jag fick se det färdiga resultatet. Vi har två målningar, en på Sandwalls plats och en på Norrby och jag är jätte-nöjd med båda två, så de kommer att vara kvar, säger Bengt-Olof Josefsson på fastighetsbolaget 8 Hus i Borås.

Erik Williamsson, förvaltningschef på Harry Sjögren AB, har inget emot att konstverket som pryder en vägg på en av bolagets fastigheter får leva vidare.

– Det har ju suttit uppe så kort tid ännu och vi hade tänkt ta ställning till om det ska vara kvar eller inte senare, säger han.

Williamsson vill gärna avvakta lite och se hur andra fastighetsägare tänker göra.

– Själv är jag svagt positiv till att konstverket får vara kvar, säger han.

Ingrid Iveling, styrelseledamot i bostadsrättsföreningen Svanen, och den i föreningen som haft kontakt med arrangörerna för street art-festivalen.

– Vi ska ha styrelsemöte i morgon, tisdag, då får vi ta upp den frågan, men jag vill gärna ha den kvar. Jag har inte hört en enda negativ röst till det här, säger hon.

Therece Tilly
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons