Annons

"Så tycker jag vi ska minnas Nils"

Idag på förmiddagen hölls begravning för Nils Horner på Ålgården i Borås.
Borås • Publicerad 25 april 2014
Foto: 
Foto: Lennart Magnusson

– Jag tror inte Nils förstod hur uppskattad, populär och respekterad han var av publiken, sa Sveriges radios VD Cilla Benkö i sitt tal.

Släkt från både Sverige och England, ett tiotal representanter för Sveriges radio, tre BT-chefredaktörer och vänner från både Borås och andra platser samlades till Nils Horners begravning.

Annons

Cilla Benkö, VD på Sveriges radio, berättade i sitt minnestal att hon ibland påminde Nils Horner om att vara försiktig.

– Han brukade säga till mig ”oroa dig inte, visserligen vill jag ha de här rösterna och fånga dem på min bandspelare, men jag vill ju få hem dem också, så oroa dig inte.

Nils syster Ingrid Horner höll ett uppskattat tal där hon berättade om hans vana att ständigt höra av sig och ofta skicka hem små presenter från platserna han besökte.

– Så tycker jag vi ska minnas Nils. Han var jätteseriös och duktig, men han också väldigt rolig och omtänksam, både som bror och arbetskamrat, sa Ingrid Horner.

Karin Samuelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons