Annons

”Så liten han är”

Alla var där, brukar man säga om större tillställningar.
Borås • Publicerad 16 maj 2008

Och om inte ”alla” var där, så var det i alla fall väldigt många som ville se när den omtalade Pinocchiostatyn avtäcktes.

Den i särklass vanligaste kommentaren som BT:s utsända (nåja, några meter utanför BT-huset) uppfattade i folkvimlet handlade om skulpturens storlek.

Annons

– Så liten han är, sade folk förvånat.

När de tänkte närmare efter kom många fram till att det nog berodde på förväntningarna som skapats av diskussionerna inför resandet av statyn. Det har talats så mycket om hur statyn skulle dominera den östra delen av Allégatan att man skapat sig en överdriven bild av statyns storlek.

Dagen till ära hade området runt rondellen vid Borås Tidning stängts för trafik, så invigningen ackompanjerades av ljudet från köande bilar på Kungsleden strax intill.

Det kommenterades av flera i publiken.

– Statyn var ju så dyr, men kanske de kunde fått lite över till en bättre högtalaranläggning, sade bland annat Gun Magnå som satt lite i utkanten på sin ”Rolls Royce” (rullator) och njöt i solskenet. På torsdagskvällarna går det ju att få hög ljudvolym så det borde gå här också.

De flesta BT pratade med hade bara positivt att säga om statyn. Om de som inte gillar den hade stannat hemma, förutom då demonstranten Peder Hermansson som till och med försett hunden Elvis med protesttext, skall vi låta vara osagt. Några damer som inte vill ha sitt namn i tidningen jämförde med Bodhi, huvudet som finns i Viskan vid Röda Kvarn.

– Den var ju omdebatterad då den kom, men nu gillar de flesta den.

Själva tycker de att både Bodhi och Pinocchio är härliga konstverk.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons